1996

Fanatieke wielrenner

Eigenaar Jacco Konijn was een fanatiek wielrenner in de jaren ‘90. Jacco begon als wielrenner bij de lokale Wielerclub HRTC en stroomde later door naar de landelijke ploeg van Alcmaria om criteriums (rondjes om de kerk) en nationale Klassiekers te rijden. Hier in 1996 in de Ronde van Bovenkarspel winst voor Reisbureau de Valk HRTC. 

Later na zijn Wielrennersperiode is hij nog 2 jaar op nationaal niveau gaan mountainbiken. Toen het nog 26 inch wielen waren en velgremmen (V-Brakes) 

2003

Hoe het begon

In 2003 nam Jacco All American Bikes over. De eerste speciaalzaak van Nederland in uitsluitend mountainbikes. Alle Amerikaanse merken onder 1 dak.

Toen nog gevestigd aan Kleine Noord 46 samen met Equipe wintersport in 1 pand. Februari 2003 nam Jacco zijn intrek in het naastgelegen pand. Een oud pakhuisje van de drankenhandel Schermer. Hier begon het avontuur.

Als wielrenner in een nieuwe wereld van een onderneming in fietsen onderhoud en accessoires voor de liefhebber was wel even wennen. De passie voor het vak en het materiaal was echter genoeg en diepgeworteld. Al snel werden de mountainbikes aangevuld met racefietsen van de merken Scott, Trek.

Later ontmoette Jacco Maurizio Fondriest, de wereldkampioen wielrennen van 1988. Hij besloot Fondriest als fietsmerk op te nemen in het assortiment. Italiaanse racefietsen met een mooie lijn en superdirecte rij eigenschappen vielen in de smaak bij zijn klanten.

In 2006 kwam er een monteur bij in de persoon van Robert, de broer van Jacco. Samen met hem is het bedrijf gaan groeien tot er werd besloten, het pandje wordt te klein, we gaan groter!

2011

Nieuwe winkel!

En All American Bikes Wordt Konijn Cycling Centre 

in maart 2011 wordt de nieuwe winkel geopend, letterlijk 2 deuren verderop, Kleine Noord 38-40. Meer ruimte en een prachtige verfrissing met een nieuw interieur en Werkplaats. Maurizo was aanwezig om de winkel te openen alsmede wethouder Aart Ruppert en natuurlijk veel belangstellenden. De merken waren inmiddels uitgebreid met Isaac, Santos, Focus.

2016

Dealerschappen worden gekozen

Het merken pallet van de fietscollectie is in 2018 op de schop gegaan. Minder merken en een bredere collectie was het uitgangspunt. Uiteindelijk werd er gekozen om voor de merken Specialized en Bianchi te gaan. Beide met een mooie historie en allebei met roots in Italië. 

 

Ons team

Jacco
Eigenaar
Ruurd
Monteur
Gabriel
Verkoopmedewerker