Onderhoud en reparatie

Je Racefiets of Mountainbike weer tip top in orde! Dat laat je doen door een ervaren race- of mountainbikemonteur. Om lang plezier te hebben van je fiets is het belangrijk om regelmatig je fiets te laten controleren. Wat gebeurt er nu zoal met je fiets als je deze in onze werkplaats achterlaat.

Er zijn twee servicebeurten, de kleine servicebeurt en de grote servicebeurt. Daarnaast zijn wij specialist in het onderhoud van je mountainbikevork en eventueel je achterdemper. Hier hebben we een aparte service voor.

Onze Fiets-Service

De Kleine servicebeurt

De Kleine servicebeurt

65,-

Bij de kleine beurt controleren we je hele fiets op slijtage, speling en werking en stellen alles weer opnieuw af. Daarnaast wordt de drivetrain (ketting, cassette en tandwielen) compleet gereinigd en gesmeerd. De kleine beurt kost 65,-

Komen we onderdelen tegen die aan vervanging toe zijn overleggen we dit eerst met u voordat we verder gaan. Na de kleine beurt weet u zeker dat u fiets weer 100% in orde is!

Wij adviseren een kleine beurt 1x per jaar te laten uitvoeren of elke 3000 km, zo weet je zeker dat je fiets altijd in orde is.

Nog even kort wat wij meenemen met de kleine beurt:

– remwerking wordt gecontroleerd en afgesteld

– versnellingen worden nagekeken en als het nodig is de kabels vervangen

– wielen worden gecontroleerd op de juiste spaakspanning en gericht

– banden worden gecontroleerd op slijtage en steentjes worden verwijderd

– balhoofd wordt nauwkeurig bijgesteld

– ketting en de tandwielen krijgen ook een inspectie. De slijtage wordt opgemeten.

– zadelpen wordt losgehaald en gesmeerd

– drivetrain wordt gereinigd en opnieuw gesmeerd

De grote servicebeurt

De grote servicebeurt

175,-

Bij de grote beurt doen we uiteraard hetzelfde als bij de kleine servicebeurt maar halen we de hele fiets uit elkaar en worden alle onderdelen gereinigd en voorzien van nieuw vet. Ook de naven worden uit elkaar gehaald en opnieuw ingevet. Elk boutje en moertje komt bij groot onderhoud aan bod en worden indien roestig of beschadigd vervangen. Ook bij groot onderhoud worden onderdelen alleen vervangen in overleg. Met de speciale wax en polish behandeling is je fiets weer als nieuw.

Een grote servicebeurt kost 175,-

Voor de mountainbike wordt er indien noodzakelijk ook gekeken naar de voorvork of achterdemper en wordt er een aparte prijsopgave samengesteld voor het reviseren. Wij zijn vorkrevisie servicepunt voor FOX en Rockshox!

Voor de mini onderhoudsbeurt die je thuis uitvoert verkopen wij verschillende producten van Morgan Blue.
Wij vertellen hier graag meer over als je je fiets weer komt ophalen. Ook fietsen die niet gekocht zijn bij Konijn Cycling Center zijn van harte welkom voor een onderhoudsbeurt!

Wegens de grote drukte in de maanden maart t/m september is de voorkeursperiode voor de grote servicebeurt de maanden oktober t/m februari, houdt u alstublieft daarmee rekening bij het inplannen van uw groot onderhoud.