Onze high end showroom

TARMAC S-WORKS!
Een zogenaamde superbike, het allerbeste.
Het harmonieuze samenspel tussen gewicht, lichtlopend lagerwerk (van ceramic speed) en het stijve bracket zorgen voor zeer snelle acceleratie. Daarnaast heeft deze SL6 aerodynamische vormen meegekregen van de Venge, de echte aerobike in de Specialized familie. De Tarmac is daarmee in de all round klasse het snelst als het gaat om luchtweerstand.

De Tarmac staat op vele favorieten lijstjes van de experts. Het agressieve frame en de buitengewone handelingssnelheid maken hem zeer populair en zorgt voor bekijks op de weg.

Kijken we naar de shape van het frame valt de laag ingezette achterbrug op. Deze vangt trillingen en schokken beter op dan een hoger aangezette achtervork waardoor ook in comfort is gewonnen.

Het meest bijzonder is echter dat Specialized helemaal niets heeft opgeofferd voor meer comfort. Het toegevoegde comfort neemt niets weg van het super lekkere rijgevoel dat de fiets zo fijn maakt om op te rijden. Geen enkele flex of gewurm op de weg.

Met het prijskaartje verwacht je ook een top afmontage, Specialized maakt dit waar met eigen componenten die briljant ontworpen zijn. Met als meest in het oog springende Specialized Power Cranks. Het is geen geheim dat het 4iiii technologie is met een door Specialized zelf ontworpen kast die beter beschermt tegen water. Het pairen met de Specialized app is kinderlijk eenvoudig.

De Roval CLX 50 wielen zijn een van de beste in de markt. Ze hebben een voelbare stijfheid en als je de benen stilhoud rollen ze gezwind door. Wat weer goed is voor het gemiddelde. Het zijn vooral het frame en deze wielen waaraan deze fiets zijn uitzonderlijke kwaliteiten dankt.

De fiets werd geleverd met een extreem lichtgewicht 44 cm S-Works shallow bend stuur, deze breedte ligt niet helemaal in lijn met een pure racebike waardoor wij het stuur hebben vervangen door een 42 cm variant.

Als conclusie kunnen we stellen dat de fiets je elk moment pushed om sneller te gaan maar zonder het gevoel het vertrouwen te verliezen. Met de schijfremmen hou je elke controle.
Dit exemplaar is 6 maanden oud en in nieuwstaat.