Fietsmetingen

De juiste positie op je fiets, hoeveel mensen zoeken daar al tijden naar.  Iets naar voren iets omhoog, pijn in je nek, slapende handen, het zitvlak dat pijn doet of door het afknellen van zenuwen gevoelloos wordt. Allerlei klachten kunnen het plezier wat je kan beleven aan deze prachtige sport teniet doen. Bij Konijn Cycling zijn er mensen opgeleid om je met de juiste apparatuur en meetmethodes goed op de fiets te zetten. Het is immers onze missie: zo veel mogelijk mensen op de fiets en onze klanten voor de volle 100% te laten genieten van hun racefiets, mountainbikes of tour/trekking bike.

Iedere klant die bij ons een fiets aanschaft wordt opgemeten met een statische meting van Bikefitting. Zo weet je zeker dat je de juiste maat hebt en dat zadel en stuur op de juiste hoogte staan. U kunt kiezen uit 3 posities: Comfortabel, Sportief of Competitie. Mensen die al een fiets hebben maar toch graag deze meting willen laten uitvoeren zijn bij ons ook van harte welkom, onze missie is immers dat iedereen moet kunnen genieten van zijn of haar fiets. Voor de Bikefitting meting betaal je 45,- eventueel het aanpassen van de fiets zoals bijvoorbeeld de stuurpen wijzigen gaat in overleg.

BG fit
Wij zijn dealer van het kwaliteitsmerk Specialized. Dit merk heeft veel know how in huis over de combinatie mens en fiets. Specialized is sponsor van vele wereldtoppers en zij gebruiken hun feedback om hun producten te perfectioneren. Het platform waarop alle facetten van de afstemming tussen mens en fiets samenkomen heeft Body Geometrie. BG Fit is de fietsmeting Ontwikkeld na een jarenlange samenwerking met Dr. Andy Pruitt Ed.D., PA van het ‘Boulder Center for Sports Medicine’

Het Fit proces bestaat uit 5 stappen:
BODY GEOMETRY FIT PROCES

 1. Pre Fit Interview
  Iedere FIT -of het nu gaat om een recreant of een ervaren fietser- begint met een een kort intake gesprek tussen de BodyGeometry Fitter en de rijder, waarin de blessure geschiedenis, behoeftes en doelstellingen worden besproken.
 2. Flexibiliteitstest
  Deze evaluatie levert een accuraat beeld op van de flexibiliteit en andere fysieke eigenschappen, inclusief een beoordeling van de voetstructuur, kniepositie, kromming van de ruggengraat, schouderbereik, heup flexibiliteit, beenlengte en vele andere aspecten.
 3. Zijaanzicht
  Beoordeeld vanuit het zijaanzicht van de rijder, is het doel een neutrale positie die zowel krachtig als comfortabel is. Dit wordt bereikt door aanpassingen aan de zadelhoogte, stuurhoogte, stuurpen lengte en de positie van de schoenplaatjes.
 4. Vooraanzicht
  Analyse vanuit het vooraanzicht, om de heup, knie en voetpositie te optimaliseren voor de beste prestatie en gebalanceerde krachtoverbrenging. Inclusief een analyse van de pedaal en schoen plaatsing en de hoek van het zadel.
 5. Follow Up
  Na twee weken neemt de Body Geometry Fitter contact met je op om de effectiviteit van de aanpassingen te beoordelen en alle vragen omtrent de Body Geometry FIT te beantwoorden.

De kosten voor deze uitgebreide meting zijn 150,-