Full Suspension Trail mountainbikes

Achtergrond destination trailDestination trail! Voor je ligt een ruig pad, veel stenen, bochten en een grillige afdaling. Voor even is het jouw singletrail! De eerste paar bochten zoek je nog naar de juiste verdeling tussen de druk op je tubeless voor- en achterwiel. Je geveerde voorvork van Rockshox, Fox of Magura geven daarbij dat extra stukje explosiviteit. Bij het instellen van jouw mountainbike is je voorvork nauwkeurig afgesteld op je gewicht en is het belang van de rebound duidelijk geworden: GRIP! Hij voelt soepel aan en veert op het juiste moment terug om het volgende obstakel aan te kunnen.

Je vertrouwen en snelheid groeien. Nu merk je hoe belangrijk het is te kiezen voor een premium-merk mountainbike. Wat een technisch vernuft! Deze MTB is in balans! Je supersnelle schakelaar van Shimano, of SRAM reageert direct als je een versnelling zwaarder schakelt. De snelheid loopt op! Een scherpe bocht! Hier is lef voor nodig! Je schijfremmen van Shimano, Magura of AVID zijn het anker van je bike. Na de bocht zet je nog eens extra aan. Je merkt dat je kracht direct overgebracht wordt op je achterwiel. Het SPD systeem in combinatie met je all mountain/free ride schoenen staan extreme trekkracht aan de pedalen toe! Dit is de levensstijl van de stoere mannen en vrouwen met ballen! Je zit goed in je vel. En in je kleding…. !! Je Sportfull, Castelli of Specialized outfit zit als gegoten, ze ademen en voeren transpiratievocht af. Het thermo ondershirt voelt aan als een climate control, oftewel een tweede huid. De Tactic helm met klep maken het plaatje compleet. Het is duidelijk. Je bent bij Konijn Cycling Centre aan het Kleine Noord in Hoorn geweest…

Bij Konijn Cycling vertellen we je graag meer over de sublieme full suspension techniek verwerkt in de Specialized Epic en Camber.  Laat je informeren waarom er op veel modellen nog maar 1 voorblad, 1×11, gemonteerd zit. Laat je informeren over de voordelen je Schwalbe, Specialized of Continental banden tubeless te maken. Haal het beste uit je mountainbike door hem goed te laten instellen op je persoonlijke maten, berekend door Bikefitting. Wil je nog meer uit je rit halen, of zithoudingsklachten oplossen, maak dan gebruik van het zeer uitgebreide BG Fit meetsysteem.