Fiets van de week Vado Speedpedelec 6.0

Dat wij verstand hebben van de wielersport weet u inmiddels, dat zit in ons DNA. Dat het assortiment inmiddels ook E-Bikes bevat wist u misschien nog niet. De toekomst zal uitwijzen dat we veel vaker de auto laten staan en er op de E Bike op uit trekken. Al is het niet voor Woon Werk, dan wel voor een visite of een lekker dagje weg.

Ons assortiment bestaat uit een collectie E Bikes van ons hoofdmerk Specialized, deze behoren net zoals hun racefietsen en mountainbikes tot het beste in de fietsbranche. We nemen in de fiets van de week een snelle E Bike onder de loep, de Vado 6.0. Een 45 km/per uur fiets die u in een zucht overal heen brengt.

California designed, Swiss made luid de inleiding van de E Bikes. Het frame en de rij eigenschappen, de critische factoren zoals gewicht, geluidsniveau zijn in Morgan Hill bedacht en uitgewerkt. De aandrijving en de Accu komen uit Zwitserland, van Brose.

De Vado 6.0 is er sinds 3 jaar en gaat in 2020 zijn 4e jaar in.

Bekijken we de fiets op technisch vlak dan zien we een 250 watt motor gecombineerd met een 600 KWu accu. de fiets kent een ontzettend sterke trekkracht van 90 newtonmeter. Bij veel  speed pedelecs is dat rond de 70. Je voelt hem heel geleidelijk doch zeer krachtig optrekken. Je hoort de fiets nauwelijks en dat is een groot pluspunt vinden we.

 

De zit is iets wat sportief, niet geheel rechtop maar iets voorover om de snelheid makkelijker te kunnen handelen.

De accu is mooi verwerkt in het frame en is uitneembaar, u kunt de fiets ook met de accu erin opladen.

De aandrijflijn is van Shimano XT voor feilloze schakelprestaties.

De remmen zijn voorzien van dubbele zuigers en zijn zeer krachtig.

De extra brede band geeft comfort en grip en is extra lekbeschermd met een speciale kevlar laag.

De geveerde voorvork geeft het comfortabele gevoel bij hogere snelheid en vertrouwen in de bocht.

Het achterlicht is mooi weggewerkt in de bagagedrager en geeft zeker genoeg licht.

U bent van harte welkom voor een proefirt en een uitleg over alles wat u van de fiets wilt weten.
Een veelgehoorde vraag is de actieradius, met de 600 kwu accu komt u een heel eind maar het is vooral afhankelijk hoe er mee gereden wordt. Volgas is de tank sneller leeg, tegenwind zal de motor ook wat meer moeten geven. Gaat u uit van de ongunstigste omstandigheden zoals altijd in turbo stand veel optrekken en wind tegen zal hij plus minus 40 km rijden, bent u in gunstigere omstandigheden en rijd u niet onzuinig dan haalt u zo de 80 km.

Informeer ook eens naar onze lease condities.

graag tot ziens!